«Επικοινωνία δίχως βία στο σχολείο και την οικογένεια»
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στις 19.00μ.μ.
Ανοιχτή συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς με την ομάδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αέρινη Πόλη

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εκτενώς για τη βία στα σχολεία και στην οικογένεια, έχουν δοθεί αριθμοί, έχουν δημοσιευτεί έρευνες με δεδομένα και θεωρίες, έχουμε πια καταλάβει τι συμβαίνει στα παιδιά στην εποχή μας. Τα κρούσματα βίας υποδεικνύουν ένα τεράστιο έλλειμμα στην επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μεταξύ των παιδιών, μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών, γονέων και παιδιών. Η επικοινωνία, όσο και αν η αγάπη είναι δεδομένη, μαθαίνεται. Με απουσία ενσυναίσθησης, ακόμα και την καλύτερη πρόθεση να έχει κάποιος, ειδικά στη συναναστροφή με τα παιδιά είναι εύκολο να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος βίας.
Στη συνάντησή μας θέλουμε να συζητήσουμε για το πώς σπάμε αυτόν τον κύκλο. Τι εργαλεία χρησιμοποιούμε για να μην πυροδοτήσουμε τον κύκλο της βίας. Τι είναι ενσυναίσθηση, πώς την αντιλαμβανόμαστε και την επικοινωνούμε, πόσο σημαντικό είναι να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση στο σχολείο, αλλά και στην οικογένεια.
Ο Αντώνης Μπέρτος, ψυχολόγος ΕΚΠΑ-ιδρυτής της «Αέρινης Πόλης», θα μιλήσει για τα θέματα αυτά και θα κατευθύνει τη συζήτηση. Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, με αφορμή το βιβλίο της Κατερίνας Χριστόγερου Εγώ είμαι εγώ... και μου αρέσω!, 101 δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, θα δουλευτούν με τους συμμετέχοντες βιωματικές ασκήσεις που συνδυάζουν τις θεματικές της αυτοεκτίμησης και της επικοινωνίας δίχως βία ως δύο απόλυτα συγκοινωνούντων δοχείων!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΧΩΣ ΒΙΑ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.