Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Αποζητούσε την εκδίκηση, ανακάλυψε τον πόθο…
Η Έλινορ Γουάτκινς έχει αναλάβει μια αποστολή: Να πάρει εκδίκηση για ό,τι συνέβη στην αδελφή της. Αποφασισμένη να μείνει προσηλωμένη στον στόχο της, ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα άνοιγε την καρδιά της σε κάποιον, πολύ περισσότερο στον γοητευτικό, άγνωστο Τζέιμς Σουίντλερ. Ο Τζέιμς την ακολουθούσε παντού· σε μεταμεσονύχτιες βόλτες, σε ανθοστόλιστους κήπους και σε μεθυστικά στροβιλίσματα στις αίθουσες χορού της καλής κοινωνίας. Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στα συναισθήματά της και στη δικαιολογημένη καχυποψία της, η Έλινορ παλεύει με τον εαυτό της αν θα πρέπει ή όχι να μοιραστεί μαζί του τα μυστικά της.
Ο Τζέιμς Σουίντλερ έχει προσπαθήσει πολύ για να εξιλεωθεί για το εγκληματικό παρελθόν του. Αυτή τη στιγμή αισθάνεται άνετα να κυκλοφορεί στα χρυσοποίκιλτα σαλόνια, όπως κάποτε αισθανόταν άνετα να ελίσσεται στους σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου. Όμως, το παρελθόν εξακολουθεί να απειλεί την ελευθερία του. Πλέον έχει και αυτός μια αποστολή· να αποκαλύψει και να ανατρέψει τα σχέδια της Έλινορ Γουάτκινς.
Καθώς μοχθηρές δυνάμεις ρίχνουν πάνω του τη σκιά τους, θα έρθει αντιμέτωπος με το δίλημμα να αφεθεί να παρασυρθεί από αυτές ή να προστατέψει την Έλινορ με οποιοδήποτε τίμημα. 

Προσωπική άποψη:
Η Lorraine Heath τείνει να γίνει μία από τις αγαπημένες μου συγγραφείς στην κατηγορία του ιστορικού ρομαντικού μυθιστορήματος. Σε αντίθεση με άλλες ομότεχνές της, δεν αφηγείται απλά ιστορίες για τον έρωτα, εμποτισμένες με μπόλικο συναίσθημα και αισθησιασμό, αλλά καταφέρνει να τα συνδυάσει όλα αυτά με έντονες δόσεις σασπένς και δράσης, ενεργοποιώντας όλες μας τις αισθήσεις και διατηρώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο, σε κάθε νέο της πόνημα, αφού αυτό που μας απασχολεί δεν είναι μόνο να ευοδωθεί ο έρωτας τον εκάστοτε ηρώων, αλλά και το να διατηρήσουν την ακεραιότητά τους στον πλήρη βαθμό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού δεκάδες κίνδυνοι παραμονεύουν στο διάβα τους.

Η Έλινορ είναι αποφασισμένη να εκδικηθεί τον θάνατο της αδερφής της, ό,τι και αν γίνει, ό,τι κι αν μπορεί να της κοστίσει. Είναι πεπεισμένη πως για την αυτοκτονία της δεν ευθύνεται κανείς άλλος παρά μονάχα ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος με υψηλή θέση στην καλή κοινωνία και με μεγάλη δύναμη στα χέρια του. Ο άνθρωπος εκείνος που δίνει εντολές στον Τζέιμς Σουίντλερ, που από τους σκοτεινούς κι επικίνδυνους δρόμους του Λονδίνου έχει βρεθεί να κυκλοφορεί στα πιο πλούσια σαλόνια της πόλης, ανάμεσα σε ανθρώπους της ανώτερης κοινωνικής τάξης -χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ίδιος έχει χαλαρώσει τις άμυνές του, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως εύκολα μπορεί να χάσει όσα μέχρι τώρα έχει κατακτήσει, μαζί με αυτά και τη νέα του ζωή που πάντα απειλείται από την σκιά του παρελθόντος του.

Οι δρόμοι των δύο αυτών ανθρώπων, της Έλινορ και του Τζέιμς, όπως είναι φυσικό, ανταμώνουν και η έλξη ανάμεσά τους είναι κάτι που δεν κρύβεται. Και όσο πιο κοντά έρχεται στον Τζέιμς, τόσο περισσότερο η Έλινορ νιώθει την ανάγκη να του αποκαλύψει τα πιο βαθιά μυστικά της, αλλά δεν είναι σίγουρη αν είναι έτοιμη να το κάνει ή αν πρέπει πραγματικά να τον εμπιστευτεί. Την ίδια στιγμή, ο Τζέιμς, συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο πως ο έρωτας που νόμιζε πως ένιωθε για μια άλλη γυναίκα, δεν ήταν παρά μια σκιά αυτού που μπορεί να νιώσει για την Έλινορ, που αν και αρχικά προσεγγίζει με άλλους σκοπούς και όχι ερωτικούς, όλο και περισσότερο βυθίζεται στη δίνη που αυτή τον παρασύρει. Και όσο περισσότερο βυθίζεται στη δίνη αυτή, τόσο περισσότερο αμφιβάλλει για τον λόρδο και αφέντη του, μα και για την αθωότητα αυτού.

Όσο περισσότερο πλησιάζει ο Τζέιμς την Έλινορ, τόσο περισσότερο μοιάζει να καθαρίζει η ματιά του, κάτω από την επήρεια του δικού της καθαρού και αποφασιστικού βλέμματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ίδια στερείται ευαισθησιών -μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Όσο περισσότερο φουντώνει μέσα του η ανάγκη να την προστατεύσει απ' όσα την απειλούν, που μέρα με τη μέρα γίνονται περισσότερα και πιο επικίνδυνα, τόσο πιο καθαρά βλέπει τους ανθρώπους γύρω του και επεξεργάζεται και αναλύει τα δεδομένα και τις καταστάσεις, που σαν να πέφτει απότομα ένα αόρατο πέπλο που βρισκόταν μπροστά τους και στην πραγματικότητα αλλοίωνε την εικόνα και την αλήθεια τους, που μασκαρεμένη όπως ήταν τον χειραγωγούσε και του επέτρεπε να δει αυτό που εκείνη ήθελε και μέχρι εκεί που αυτή του επέτρεπε.

"Η ώρα της εκδίκησης" είναι ένα βαθιά ρομαντικό και ερωτικό μυθιστόρημα, μα και πιο βαθιά ανθρώπινη, τρυφερή και συγκινητική ιστορία, σε πολύ περισσότερα επίπεδα απ' όσα ίσως αρχικά να φαντάζεται κανείς. Παράλληλα, είναι μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια, ανατροπές και εντάσεις, μα και με δεκάδες μυστικά που κρύβονται καλά, μέχρι τη στιγμή εκείνη που έρχονται στο φως για να κορυφώσουν κι άλλο την αγωνία μας, να ανατρέψουν τα προγνωστικά μας και να μας κάνουν να αναρωτηθούμε: Μα πώς μπορεί να πάνε όλα καλά στο τέλος; Και αυτή είναι η μαγκιά, ας μου επιτραπεί ο όρος, της Heath. Πως, προς χάριν του ρομάντζου, δεν θυσιάζει την προσωπική της ταυτότητα, ούτε προδίδει το λογοτεχνικός της ύφος, μα κάθε φορά προσπαθεί να το ενισχύσει και να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να μας προσφέρει το κάτι παραπάνω. Και ναι, σχεδόν πάντα, το πετυχαίνει!
Βαθμολογία 9,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lorraine Heath
Μεταφραστής: Ελιασά Χριστίνα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2019
Αρ. σελίδων: 312
ISBN: 978-618-5394-48-6