"Η Ιταλίδα" της Lucinda Riley

Η Ροζάνα Μένιτσι είναι μόλις έντεκα ετών όταν συναντάει τον Ρομπέρτο Ροσίνι, τον άνθρωπο που θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή.
Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, το πεπρωμένο τούς δένει μαζί λόγω του μοναδικού τους ταλέντου –και οι δύο είναι τραγουδιστές της όπερας– και του δυνατού, αλλά εμμονικού έρωτα που τρέφει ο ένας για τον άλλο και που θα επηρεάσει, τελικά, τις ζωές όσων βρίσκονται κοντά τους.
Γιατί, όπως θα ανακαλύψει σταδιακά η Ροζάνα, την ένωσή τους στοιχειώνουν πανίσχυρα μυστικά του παρελθόντος...
Η φωνή της θα την οδηγήσει από τα ταπεινά δρομάκια της Νάπολης στα λαμπερά σκηνικά των πιο αναγνωρισμένων λυρικών θεάτρων του κόσμου.
Με φόντο μαγευτικές τοποθεσίες που ξυπνάνε αναμνήσεις, Η Ιταλίδα εξελίσσεται σε μια συγκλονιστική και αξέχαστη ιστορία αγάπης, προδοσίας, αλλά και σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.
Από τη συγγραφέα του διεθνούς best seller Το Ρόδο του Μεσονυχτίου και της σειράς-παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο Οι Κόρες των Αστεριών. Κανένα τραγούδι δεν ακούγεται πιο γλυκά από εκείνο του έρωτα…
Καμία φωτιά δεν καίει περισσότερο από την προδοσία…

"Η καρδιά κυνηγάει μονάχη" της Carson McCullers

Αυτή είναι η ιστορία του Σίνγκερ του μουγγού, που ζει τη μοναχική ζωή του σε μια μικρή πόλη του αμερικανικού Νότου. Και η ιστορία των ανθρώπων που βρίσκουν παρηγοριά στην καλοσύνη του, κι έρχονται να του εκμυστηρευτούν τα προβλήματα και τα όνειρά τους. Όπως η Μικ, το αγοροκόριτσο που θέλει να γίνει πιανίστρια· ο μαύρος γιατρός Κόπλαντ, που παλεύει για την αξιοπρέπεια της φυλής του· ο Μπιφ Μπράνον, ο φιλοσοφημένος εστιάτορας· και ο Μπλάουντ, ο αλκοολικός συνδικαλιστής. Καθένας δίνει τον δικό του αγώνα, αλλά όλοι ονειρεύονται το ίδιο πράγμα: να αποτινάξουν τα δεσμά της μοναξιάς.
Στον κόσμο της McCullers, όμως, έναν κόσμο υπαρξιακής αγωνίας και ανεπούλωτου ψυχικού τραύματος, η καρδιά κυνηγάει μονάχη… Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, το πρώτο της Carson McCullers, που την καθιέρωσε μεμιάς ως μία από τις σημαντικότερες φωνές της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα.

"Μάτια 1 - Ο συλλέκτης" του Sebastian Fitzek

Είσαι δεν είσαι έτοιμος, εκείνος έρχεται…
Παίζει το παλιότερο παιχνίδι στον κόσμο, το κρυφτό.
Είσαι έτοιμος να παίξεις μέχρι θανάτου;
Κάθε φορά το ίδιο σενάριο. Ένα γυναικείο πτώμα ανακαλύπτεται να κρατά σφιχτά ένα χρονόμετρο σε αντίστροφη μέτρηση. Ένας απεγνωσμένος πατέρας πρέπει να βρει το παιδί του πριν πεθάνει από ασφυξία και ο δολοφόνος αφαιρέσει το αριστερό του μάτι.
Ο Αλεξάντερ Τσόρμπαχ, ένας πρώην αστυνομικός και νυν δημοσιογράφος, έχει κάνει ρεπορτάζ και για τους τρεις φόνους του Συλλέκτη Ματιών.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά…
Το πορτοφόλι του έχει βρεθεί δίπλα στο πτώμα και θεωρείται ύποπτος. Ο Συλλέκτης Ματιών θέλει να παίξει μαζί του.
Ο Τσόρμπαχ έχει ακριβώς σαράντα πέντε ώρες και επτά λεπτά για να σώσει τη ζωή ενός μικρού αγοριού.
Και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει…

"Μάτια 2 - Ο κυνηγός" του Sebastian Fitzek

Είναι ο καλύτερος χειρουργός-οφθαλμίατρος στον κόσμο.
Μια αυθεντία στο χειρουργείο.
Κι ένας εφιάλτης εκτός χειρουργείου…
Ο δόκτωρ Ζούκερ είναι ένας ψυχοπαθής με διπλή ζωή. Το πρωί πραγματοποιεί τις πιο σύνθετες οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Τη νύχτα, όμως, στρέφεται σε πιο ξεχωριστούς ασθενείς: γυναίκες, που τους ανοίγει τα μάτια, στην κυριολεξία.
Τους αφαιρεί τα βλέφαρα, τις βιάζει και τις αφήνει να δραπετεύσουν.
Μέχρι στιγμής όλα τα θύματα έχουν αυτοκτονήσει.
Καθώς η αστυνομία δεν έχει αυτόπτες μάρτυρες ή άλλα στοιχεία, ζητάει τη βοήθεια της Αλίνα Γκρεγκόριεφ.
Η τυφλή φυσιοθεραπεύτρια, που θεωρείται μέντιουμ μετά τη συνεργασία της στην υπόθεση του Συλλέκτη Ματιών, καλείται να τους δώσει στοιχεία για την επόμενη «ασθενή» του Ζούκερ.
Παρά τους ενδοιασμούς της, δέχεται να βοηθήσει, χωρίς να ξέρει ότι θα βρεθεί σε μια δίνη παράνοιας και βίας.
Ο φίλος της Αλεξάντερ Τσόρμπαχ είναι ο μόνος που θα μπορούσε να την απελευθερώσει, αλλά έχει πέσει σε απόλυτη απάθεια μετά την απαγωγή του γιου του από τον Συλλέκτη Ματιών.
Και οι δύο δεν θα αργήσουν να καταλάβουν τη μοιραία σύνδεση ανάμεσα στον Συλλέκτη Ματιών και τον Κυνηγό Ματιών – Δόκτωρ Ζούκερ…

"Η αλήθεια" του Νικόλα Σμυρνάκη

Ψάξε, βρες, αποδέξου, έκφρασε την Αλήθεια μέσα σου.
Μόνο τότε θα απελευθερωθείς από τη φυλακή της γνώμης των άλλων.
Φαντάσου να ήξερες την απάντηση στο ερώτημα «Πώς θα κερδίσω την αγάπη των άλλων;» Με ποιο τρόπο θα την αξιοποιούσες; Και πόσο μακριά θα έφτανες για μια τέτοια γνώση;
Φαντάσου τώρα και κάτι ακόμα. Ο πιο διάσημος ζωγράφος της εποχής μας, ο άνθρωπος που κατέχει το μυστικό της ασύλληπτης επιδρα- στικότητας, σε καλεί και σου ανακοινώνει ότι έχεις «επιλεχθεί». Σε στέλνει σε ένα αλλιώτικο ταξίδι στο ΝηΣί του Ανθρώπου. Εκεί ανατρέ- πονται όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσες αυτονόητα και ανακαλύπτεις… την Α λ ή θ ε ι α.
Η Αλήθεια, αν διαδοθεί, είναι ικανή να επηρεάσει την ανθρωπότητα με έναν απίθανα καταλυτικό τρόπο. Είναι το κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες, λύνει κάθε γρίφο, δίνει απάντηση σε κάθε ερώτημά σου, σε απελευθερώνει από κάθε φόβο.
Και δεν μπορείς να φανταστείς πού μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν δεν φοβάται άλλο. Όταν δεν φοβάται πια…
Αλήθεια, εσύ αντέχεις την Αλήθεια;

"Το θαύμα της επιτυχίας" του Hal Elrod

Ώρα για ένα κλισέ: Όλα είναι δυνατά.
Ωστόσο, το «δυνατά» από μόνο του ίσως να μην είναι αρκετό για να σηκωθείτε από το κρεβάτι με μια εσωτερική διαύγεια και ένα κίνητρο για να κυνηγήσετε τα μεγαλύτερα όνειρά σας.
Μετά το επιτυχημένο του βιβλίο Το Πρωινό Θαύμα , ο Hal Elrod θέλει να μας δώσει αυτό το κίνητρο – μια διαχρονική, αποδεδειγμένη φόρμουλα που τον βοήθησε να πετύχει ως νέος πωλητής και να τα καταφέρει ακόμα και στις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής.
Το Θαύμα της Επιτυχίας είναι η φόρμουλα που αποτελείται από δύο αποφάσεις και εγγυάται μοναδικά επίπεδα επιτυχίας: ακλόνητη πίστη και επίμονη προσπάθεια.
Με τη διατήρηση μιας ακλόνητης πίστης ότι μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας και στη συνέχεια καταβάλλοντας επίμονη προσπάθεια για να το κάνετε, η επιτυχία είναι αναπόφευκτη.
Θα μάθετε πώς να αντικαταστήσετε τον φόβο με την πίστη, πώς να αποβάλετε τα αρνητικά συναισθήματα και να διοχετεύσετε όλη την ενέργειά σας ώστε να πετύχετε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.
Βήμα βήμα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να πραγματοποιήσετε το δικό σας θαύμα και να γίνετε το άτομο που θέλετε για να πετύχετε.
Με το Θαύμα της Επιτυχίας , θα μάθεις πώς:
Να αντικαθιστάς τον φόβο με πίστη.
Να προχωράς από την αντίσταση στην αποδοχή.
Να εγκαταλείπεις τα αρνητικά συναισθήματα.
Να εξαλείψεις το άγχος.
Να υπερβείς τους περιορισμούς σου και να ξεκλειδώσεις τις απεριόριστες δυνατότητές σου.
Να γίνεις συναισθηματικά άτρωτος.
Να αντικαταστήσεις την ευτυχία, η οποία είναι φευγαλέα, με την εσωτερική γαλήνη, που διαρκεί.

"Διαφωτισμός ΤΩΡΑ" του Steven Pinker

Καταρρέει πράγματι ο κόσμος μας; Είναι ξεπερασμένη η ιδέα της προόδου;
Ο επιστήμονας και διανοούμενος Steven Pinker μας καλεί να αποστασιοποιηθούμε από τους φρικιαστικούς τίτλους των ειδήσεων και τις αποκαλυπτικές προφητείες που παίζουν με τους φόβους και τις προκαταλήψεις μας.
Κι αντί γι’ αυτό να δούμε τα γεγονότα: σε εβδομήντα πέντε εντυπωσιακά διαγράμματα, ο Pinker δείχνει ότι σήμερα υπάρχει βελτίωση από κάθε άποψη –μακροζωία, υγεία, ευημερία, ασφάλεια, ειρήνη, γνώση και ευτυχία– όχι μόνο στη Δύση, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η πρόοδος δεν είναι αποτέλεσμα παρέμβασης κάποιας μυστηριώδους δύναμης.
Είναι ένα δώρο του Διαφωτισμού: η απόδειξη ότι η λογική και η επιστήμη μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων.
Ο Διαφωτισμός, όπως γνωρίζουμε πλέον, δεν ήταν απλώς μια ελπίδα, παρήγαγε αποτελέσματα. Αλλά σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται σθεναρή υπεράσπιση.
Ο Διαφωτισμός αντιτίθεται σε πράγματα που είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση –τον απολυταρχισμό, τη δαιμονοποίηση, τη «μαγική σκέψη»–, τα οποία οι δημαγωγοί είναι έτοιμοι να εκμεταλλευτούν.
Πολλοί θεωρητικοί, λόγω πολιτικών, θρησκευτικών ή ρομαντικών πεποιθήσεων, τον πολεμούν.
Το αποτέλεσμα είναι ένας διαβρωτικός φαταλισμός και η τάση να καταστρέφουμε τους πολύτιμους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της παγκόσμιας συνεργασίας.
Με ικανότητα εμβάθυνσης και προικισμένη γραφή, ο Pinker υπερασπίζεται τη λογική, την επιστήμη και τον ουμανισμό: τα ιδανικά που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας και να συνεχίσουμε την πρόοδο.

"Αρχαίο Θέατρο - Ήρωες και ηρωίδες που έγιναν ποίηση" της Κατερίνας Σέρβη

Ο Προμηθέας, ο ευεργέτης των ανθρώπων, η Άλκηστη, που βάζει την αγάπη πάνω από τον εαυτό της, η Αντιγόνη, η αλύγιστη κόρη του Οιδίποδα, ο Ίωνας, η Λυσιστράτη, ο Τρυγαίος, η Μήδεια, η Ελένη. Δεκαπέντε ήρωες και ηρωίδες του αρχαίου θεάτρου πιάνουν το νήμα, ο ένας μετά τον άλλον, και αφηγούνται ιστορίες συγκλονιστικές, άλλες αστείες άλλες δραματικές, που μιλούν για τη μοίρα, για την τιμή, για τον έρωτα, για την εξουσία, για την ειρήνη, για την αλαζονεία.
Ιστορίες πανάρχαιες, σαν ασπρομάλλες παραμυθούδες, που διασχίζοντας τους αιώνες ξανανιώνουν και μεταμορφώνονται και γοητεύουν...

"Η πριγκίπισσα με τη μαύρη μάσκα - No 6: Πειράματα Φυσικής για... κλάματα!" των Shannon Hale & Dean Hale

Ποιος είπε ότι οι πριγκίπισσες δεν φοράνε μαύρα;
Η Πριγκίπισσα Μανόλια είναι ενθουσιασμένη. Σήμερα θα πάει στο Φεστιβάλ Διαγωνισμού Φυσικής του Βασιλείου για να παρουσιάσει την αφίσα της για τους σπόρους και τα φυτά.
Όταν φτάνει, βλέπει ότι είναι εκεί και οι φίλοι της! Η Πριγκίπισσα Βερικοκιά έχει ένα τυφλοποντικόσπιτο, η Πριγκίπισσα Φτερνίσια έχει φτιάξει ένα κουβερτένιο κάστρο και ο Τόμι Ψηλοπερούκας έχει ένα ηφαίστειο που μιλάει και λέει «ΦΑΩΩΩ!».

"Τα Μυστήρια του Μάντλμουρ - No 1: Η εξαφάνιση της μυστικής συνταγής" της Ruth Quayle

Στις καλοκαιρινές διακοπές, ο Τζο Ρόμπινσον και τα ξαδέλφια του μένουν στο σπίτι της γιαγιάς τους, στη μικρή πόλη Μάντλμουρ. Το πρόβλημα είναι ότι… στο MANTΛΜΟΥΡ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Όταν εξαφανίζεται η μυστική συνταγή της γιαγιάς, λίγο πριν από τον Μεγάλο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής, ο Τζο, ο Τομ και η Πιπ σημειώνουν κρυφά τα σχέδια δράσης για να ανακαλύψουν τον ένοχο.
Υποψιάζονται ότι κάποιος από τους γείτονες συνεργάζεται με τον ρομποτικό γατοκατάσκοπο, αλλά το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ;

"Το βρεγμένο ψάρι (Graphic Novel)" του Volker Kutscher

Η προσαρμογή του πρώτου βιβλίου με ήρωα τον Γκέρεον Ρατ, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά Babylon Berlin, σε Graphic Novel.
Έπειτα από ένα ατυχές περιστατικό δολοφονίας και σε μια στιγμή ραγδαίων αλλαγών στη Γερμανία, ο αστυνόμος Γκέρεον Ρατ μετατίθεται από την παλιά του θέση στην Κολονία σε μια νέα στο Βερολίνο.
Εκεί θα βρεθεί μπροστά σε μια τεράστια αστυνομική έρευνα για ένα κύκλωμα πορνογραφίας, όπου θα ανακαλύψει ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, ούτε καν την αστυνομία.
Με φόντο τη δεκαετία του 1920, στη γέννηση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, εν μέσω οικονομικών και πολιτικών δυσκολιών, διαδραματίζεται μια ιστορία διαφθοράς, λαθρεμπορίου και σκανδάλων.

"Το μεγάλο πάντα και ο μικρός δράκος" του James Norbury

Δύο αγαπημένοι φίλοι, το Μεγάλο Πάντα και ο Μικρός Δράκος, ξεκινούν μαζί ένα ταξίδι μέσα από τις εποχές του χρόνου.
Στον δρόμο τους, μέσα στη φύση, συχνά χάνονται και, ενώ δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, συναντούν πολλά υπέροχα αξιοθέατα, τα οποία δεν θα είχαν ανακαλύψει ποτέ, αν είχαν πάρει τον σωστό δρόμο.
Οι δυο τους εξερευνούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα, τις δυσκολίες που μας ενώνουν και την ευτυχία.
Στη φύση μαθαίνουν να ζουν τη στιγμή, εξοικειώνονται με την αβεβαιότητα και βρίσκουν τη δύναμη να ξεπερνούν τα εμπόδια της ζωής μαζί.
Ο συγγραφέας και καλλιτέχνης James Norbury ξεκίνησε την εικονογράφηση των περιπετειών του Μεγάλου Πάντα και του Μικρού Δράκου αντλώντας έμπνευση από τη βουδιστική φιλοσοφία, για να μοιραστεί τις ιδέες που τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δύσκολες στιγμές.