"Το βασίλειο των δαιμόνων - Βιβλίο 1" της Kerri Maniscalco

Δύο αδερφές.
Μια στυγνή δολοφονία.
Η αναζήτηση για εκδίκηση που θα ανοίξει τις πύλες της ίδιας της Κόλασης...
Και ένα τοξικό ειδύλλιο.
Η Εμίλια και η δίδυμη αδερφή της, Βιτόρια, είναι στρέγκε -μάγισσες που ζουν μυστικά ανάμεσα στους ανθρώπους, μένοντας στην αφάνεια για να αποφεύγουν τις διώξεις.
Ένα βράδυ, η Βιτόρια δεν εμφανίζεται στην ώρα της για το σερβίρισμα του δείπνου στο φημισμένο οικογενειακό τους εστιατόριο στη Σικελία. Και πολύ σύντομα, η Εμίλια βρίσκει το πτώμα της πολυαγαπημένης της αδερφής φρικτά ακρωτηριασμένο. Συντετριμμένη, η Εμίλια ξεκινάει να βρει τον δολοφόνο της αδερφής της και να πάρει εκδίκηση με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταφύγει στη σκοτεινή μαγεία που είναι χρόνια απαγορευμένη.
Και τότε, η Εμίλια γνωρίζει τον Πρίγκιπα της Οργής - έναν από τους Διαβολικούς, τους πρίγκιπες της Κόλασης, που από τα παιδικά της χρόνια όλες οι ιστορίες την προειδοποιούσαν να μείνει μακριά του. Ο Πρίγκιπας της Οργής ισχυρίζεται ότι είναι με το μέρος της, ταγμένος από τον κύριό του να λύσει μια σειρά φόνων νεαρών γυναικών στο νησί. Μα με τους Διαβολικούς, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

"Κυνήγι μαγισσών" της Stacey Halls

Σε καιρούς καχυποψίας και διωγµών, το να είσαι γυναίκα είναι ό,τι πιο επικίνδυνo.
Η Φλίτγουντ Σάτλγουορθ είναι δεκαεφτά ετών και έχει ήδη χάσει τρία µωρά. Είναι έγκυος για τέταρτη φορά, όταν τυχαία βρίσκει ένα γράµµα του γιατρού της και µαθαίνει ότι δε θα µπορέσει να επιβιώσει από µία ακόµη εγκυµοσύνη.
Συντετριµµένη, συναντά στον δρόµο της τη νεαρή µαία Άλις Γκρέι, που της υπόσχεται ότι θα τη βοηθήσει να φέρει στον κόσµο ένα υγιές µωρό.
Όταν όµως η Άλις παρασύρεται στη δίνη του κυνηγιού µαγισσών που εκτυλίσσεται στα βορειοδυτικά της χώρας, η Φλίτγουντ ρισκάρει τα πάντα για να τη σώσει. Καθώς η δίκη των διαβόητων µαγισσών του Πεντλ πλησιάζει και η κοιλιά της Φλίτγουντ µεγαλώνει, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η ζωή και των δυο βρίσκεται σε κίνδυνο.

"Τρεις αδερφές" της Heather Morris

«Θέλω να μου υποσχεθείτε, αλλά και να υποσχεθείτε η μια στην άλλη, πως πάντα θα αλληλοϋποστηρίζεστε πως ό,τι κι αν συμβεί, θα είστε ενωμένες. Ότι δεν θα επιτρέψετε σε τίποτα να σας χωρίσει. Καταλαβαίνετε τι σας λέω;»
Στην παιδική τους ηλικία η Σίμπι, η Μάγκντα και η Λίβια δίνουν μια υπόσχεση στον πατέρα τους - ότι θα είναι πάντα μαζί, ό,τι κι αν συμβεί. Χρόνια αργότερα οι ναζί εκτοπίζουν τη δεκαπεντάχρονη Λίβια στο Αουσβιτς. Η Σίμπι, που είναι δεκαεννέα ετών, θυμάται την υπόσχεσή τους και ακολουθεί τη Λίβια, αποφασισμένη να την προστατεύσει - ή να πεθάνει μαζί της.
Η Μάγκντα, δεκαεφτά χρονών, παραμένει στη Σλοβακία και καταφέρνει να διαφύγει για ένα διάστημα, όμως σύντομα συλλαμβάνεται και αυτή και εκτοπίζεται στο στρατόπεδο θανάτου. Μέσα στη φρίκη του ’ουσβιτς-Μπιρκενάου, οι τρεις αδερφές επανασυνδέονται και δίνουν μια νέα υπόσχεση, αυτή τη φορά η μια στην άλλη: ότι θα επιβιώσουν.
Μία εξαιρετικά ειπωμένη ιστορία, με πολλές ζωντανές περιγραφές, οι Τρεις αδερφές είναι η αληθινή ιστορία των αδερφών Μέλερ. Οι δύο αδερφές ζουν σήμερα στο Ισραήλ με τις οικογένειές τους και επέλεξαν τη Χέδερ Μόρρις να αφηγηθεί την ιστορία τους σε αυτό το μυθιστόρημα.

"Ασυμβίβαστοι" του Mario Desiati

Η Κλάουντια εισβάλλει στη ζωή του Φραντσέσκο ένα ηλιόλουστο πρωινό, στο σχολικό προαύλιο μιας επαρχιακής πόλης της νότιας Ιταλίας. Η συνάντησή τους, σαν κεραυνός στη ζωή τους, γεννά μέσα τους μια πρωτόγνωρη επιθυμία: την επιθυμία για ζωή.
Θα μεγαλώσουν μαζί, διαφορετικοί ο ένας από τον άλλον, όπως η φωτιά και το νερό. Εκείνη, μια εκκεντρική κοκκινομάλλα που φοράει γραβάτες, πάντα φευγάτη. Εκείνος συνεσταλμένος, διστακτικός, μα με τη φλόγα της ερωτικής περιέργειας να σιγοκαίει μέσα του. Δυο ασυμβίβαστοι, δυο άνθρωποι που νιώθουν να μην τους χωράει ο τόπος, ή με άλλα λόγια απλώς δυο νέοι.
Με γλώσσα λυρική και τρυφερή, ο Μάριο Ντεζιάτι τολμά να καταδυθεί στον ερωτικό κόσμο και στις ιδιαιτερότητες μιας ρευστής, ξεριζωμένης, ασυμβίβαστης γενιάς: της δικής του. Της γενιάς των Millennials, των σημερινών σαραντάρηδων, που απελευθερώθηκαν και δεν φοβήθηκαν να αναζητήσουν τη θέση τους στον κόσμο μακριά από τον τόπο τους, και που ένιωσαν πραγματικά πολίτες της Ευρώπης.
Ένα μυθιστόρημα για το αίσθημα του ανήκειν, την αυτοεκτίμηση, τις ακλόνητες φιλίες, και τις άπειρες μορφές που μπορεί να λάβει η ερωτική επιθυμία όταν αφήνεται να εκδηλωθεί.

"Πίστη, ελπίδα και πόνος" των Nick Cave & Sean O’Hagan

Μπορεί να αλλάζουμε δέρμα πολλές φορές, αλλά παραμένουμε το ίδιο φίδι, πανάθεμά μας.
Το Πίστη, ελπίδα και πόνος είναι ένα βιβλίο για την εσωτερική ζωή και τις σκέψεις του Νικ Κέιβ. Προέκυψε από μια εκτεταμένη συνομιλία μεταξύ του Nick Cave και του δημοσιογράφου του Observer, Seán O’Hagan, που γνωρίζονται εδώ και τριάντα χρόνια. Βασισμένο σε ηχογραφήσεις που διήρκεσαν περισσότερο από σαράντα ώρες, το βιβλίο εξετάζει ζητήματα πίστης, τέχνης, μουσικής, ελευθερίας, θλίψης και αγάπης. Βασίζεται με ειλικρίνεια στη ζωή του Cave, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, τους έρωτές του, την εργασιακή του ηθική και τη δραματική μεταμόρφωσή του τα τελευταία χρόνια.
Μετά την απώλεια του γιου του Άρθουρ το 2015, ο Nick Cave αποτραβήχτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Η περίοδος του εγκλεισμού λόγω Covid υπήρξε για τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή ένα διάστημα περισυλλογής και προβληματισμού, από το οποίο προέκυψε το βιβλίο αυτό.