Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Κέιτλιν δεν είχε ποτέ κανονικό αγόρι. Όταν αρχίζει να βγαίνει με τον Μπλέιντ, παθιάζεται με τη σχέση τους. Αγνοεί τις φίλες της που την προειδοποιούν πως μπορεί εκείνος να μην είναι ό,τι φαντάζεται, και πως το παίρνει όλο αυτό πολύ στα σοβαρά. Η Κέιτλιν είναι ερωτευμένη. Δεν τη νοιάζει αν θα χάσει τις φίλες της. Το μόνο που θέλει είναι ο Μπλέιντ. Όταν όμως τον βλέπει με ένα άλλο κορίτσι, τα χάνει τελείως. Κάτι σπάει μέσα της. Γίνεται έξω φρενών. Κι όταν ξαναβρίσκει τα λογικά της, συνειδητοποιεί ότι ο Μπλέιντ είναι νεκρός – κι ότι τον έχει σκοτώσει. Αν είναι όμως νεκρός, πώς γίνεται να την κοιτάζει μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο από τις απέναντι κερκίδες;
Ο Ρ. Λ. Στάιν επιστρέφει θριαμβευτικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά Οδός Τρόμου, απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως συγγραφέας ιστοριών θρίλερ για το εφηβικό κοινό.

Προσωπική άποψη:
Το πέμπτο βιβλίο του relaunch της σειράς "Fear street" κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για ακόμα μία φορά, και όπως ήταν αναμενόμενο, κατάφερε να με... διασκεδάσει, εντός κι εκτός εισαγωγικών, με τον ίδιο αλλοπρόσαλλο και ιδιαίτερο τρόπο που το κατάφεραν και οι προκάτοχοί του. Και μπορεί να μην είναι το καλύτερο, μέχρι τώρα, βιβλίο του εν λόγω franchise, είναι όμως από εκείνα που έχουν τις πιο ενδιαφέρουσες κεντρικές ιδέες και που το ενήλικο μυαλό μπορεί να αναφωνεί συχνά πυκνά από αγανάκτηση, αλλά σε αντίθεση, το εφηβικό, νιώθει να ενθουσιάζεται βαθιά από την ευρύτερη παράνοια που χαρακτηρίζει την όλη πλοκή.

Η Κέιτλιν είναι μια αρκετά τυπική κοπέλα, που το μεγαλύτερο ζόρι της εφηβείας της δεν είναι άλλο απ' το ότι δεν έχει βγει ποτέ της με κάποιο αγόρι. Έτσι, όπως είναι φυσικό επόμενο, όταν γνωρίζει τον Μπλέιντ, το νέο και μυστηριώδες αγόρι του σχολείου, τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα και δεν αργεί να βρεθεί σε σχέση μαζί του, αγγίζοντας όμως τα όρια της εμμονής. Όλος της ο κόσμος της, ολόκληρη η καθημερινότητά της περιστρέφεται γύρω απ' αυτόν και κανείς άλλος δεν έχει σημασία για εκείνη, ούτε καν οι καλύτερές της φίλες, οι οποίες προσπαθούν να την προειδοποιήσουν πως ο Μπλέιντ δεν είναι αυτό που φαίνεται και πως κάτι πολύ στραβό συμβαίνει μαζί του, γεγονός που την κάνει έξαλλη. Μέχρι που ανακαλύπτει πως εκείνος βγαίνει και με μια άλλη κοπέλα και τότε χάνει κάθε αίσθηση λογικής κι όταν την ξαναβρίσκει είναι πλέον αργά, αφού ο Μπλέιντ είναι νεκρός. Ή μήπως... όχι;

Θα περίμενε κανείς πως το δράμα της Κέιτλιν θα ξεκινούσε με τη δολοφονία του αγοριού της, ωστόσο, το πραγματικό δράμα ξεκινάει αμέσως μετά, όταν τον βλέπει να στέκεται απέναντί της, στις κερκίδες του γηπέδου, και να την κοιτάζει κατάματα. Άραγε, τον είδε στ' αλήθεια ή ήταν αποκύημα της φαντασίας της; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, το οποίο περιλαμβάνει πολύ πιο σκοτεινές δυνάμεις απ' όσο θα ήταν σε θέση να διαχειριστεί ένας έφηβος; Όσο και να θέλω να σας αποκαλύψω περισσότερα, δεν θα το κάνω, γιατί σε ό,τι ακολουθεί από δω κι έπειτα βρίσκονται οι απαντήσεις που θα λύσουν τον γρίφο αυτής της ιστορίας, που αν και αρκετά προβλέψιμη, είναι ιδιαίτερα απολαυστική να την διαβάζεις και έχει τις απαραίτητες, για το είδος και το ύφος της, εντάσεις.

Αυτό όμως που σε κερδίζει περισσότερο, ενώ την ίδια ώρα θα έπρεπε να σε απωθεί, είναι οι ίδιοι οι χαρακτήρες, με τον έναν να είναι πιο ψυχοπαθής από τον άλλον, αγγίζοντας τα όρια της παραφροσύνης κάποιες φορές, αλλά την ίδια στιγμή είναι τόσο οικείοι σε σένα γιατί, ακόμα κι αν δεν έχεις βρεθεί εσύ στη θέση κάποιου απ' αυτούς στην εφηβεία σου, έχεις έρθει σίγουρα σε επαφή με άτομα, κατά τα χρόνια εκείνα, που προσομοιάζουν σε αυτούς. Άρα, οι καταστάσεις με τις οποίες έρχεσαι αντιμέτωπος δεν είναι εξωπραγματικές, αλλά λίγο περισσότερο τραβηγμένες στα όρια απ' ό,τι θα ήταν στην αληθινή ζωή. Και ναι, μπορεί αυτό να δοκιμάζει την υπομονή σου κάποιες φορές, αλλά σε κάνει να χαμογελάς πονηρά πολλές περισσότερες.
Βαθμολογία 7,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: R. L. Stine
Μεταφραστής: Παϊδούση Ειρήνη
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2023
Αρ. σελίδων: 280
ISBN: 978-618-03-3194-3