"Happy hour" της Σαρίτα Χαΐμ


Στο μπαρ του Βαγγέλη οι άνθρωποι μοιράζονται τις ιστορίες τους, που διαποτίζονται από αλήθεια και βαθύ συναίσθημα.
Ο Ζαχαρίας έχει το πρώτο του ραντεβού με τη Γλυκερία, μια κοπέλα που γνώρισε στο διαδίκτυο. Η εγκυμονούσα Μαρία σηκώνεται από το κρεβάτι όπου είναι καθηλωμένη, για να συναντήσει τον εργολάβο που θα της φτιάξει το σπίτι των ονείρων της. Ο Αχάν βιώνει έναν πρωτόγνωρο έρωτα που του έχει πάρει τα μυαλά. Η Αμαλία πίνει το τελευταίο λικέρ της ζωής της. Ο Κωνσταντίνος, μετά από χρόνια, αντικρίζει και πάλι τον δυνάστη του. Ο Στέλιος σκέφτεται πώς θα ξεφορτωθεί τον κακοποιητικό πατέρα του και ο Θανάσης τον παλιό του φίλο από τον στρατό που πιστεύει σε αρειανές παρεμβάσεις. Η Κορίνα σχεδιάζει τα βήματά της ως ινφλουένσερ και ο Άρης αναμετριέται με τις επιλογές του.
Με το τέταρτο μυθιστόρημά της, η Σαρίτα Χαΐμ καταφέρνει να δημιουργήσει ένα μικρό, αυτοτελές σύμπαν σύγχρονων χαρακτήρων. Το Happy Hour αποτελεί ένα ζωντανό ανθρώπινο ψηφιδωτό, με αναγνωρίσιμους ήρωες που βρίσκουν απρόσκοπτα τον δρόμο που οδηγεί στην καρδιά μας.

"Είκοσι χρόνια σιωπή" της Marie Vareille

Η εξαφάνιση της δεκαπεντάχρονης Σάρα Λερουά αναστατώνει το μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Μπουβίλ-σιρ-Μερ και συγκινεί ολόκληρη τη Γαλλία. Σε κάθε σπίτι, σε κάθε μπιστρό, ο κόσμος κάνει υποθέσεις, όμως αυτό που συνέβη πραγματικά δεν το έμαθε ποτέ κανείς.
Είκοσι χρόνια αργότερα, η Φανί αναγκάζεται να επιστρέψει στον τόπο της τραγωδίας που σημάδεψε τα νεανικά της χρόνια. Πρόκειται για ένα παρελθόν που θα προτιμούσε να ξεχάσει, αφού η υπόθεση της Σάρα Λερουά είναι και δική της, όπως και μιας παρέας φιλενάδων που ονομάζονταν «Απομαγεμένες».
Η ιστορία τους έχει τη μυρωδιά από τα πρώτα τσιγάρα και το χλώριο της πισίνας, σφραγίζεται με όρκους αιώνιας φιλίας μα, κυρίως, από αβάσταχτα μυστικά.
 
"Το μέτρο της ζωής τους" της Nikki Erlick

Ξυπνάς, βάζεις ένα φλιτζάνι καφέ και φεύγεις.
Είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες.
Όταν όμως ανοίγεις την εξώπορτά σου, βρίσκεις να σε περιμένει ένα μικρό ξύλινο κουτί. Μέσα βρίσκεται ένα κομμάτι κορδόνι που σου αποκαλύπτει πόσα ακριβώς χρόνια θα ζήσεις.
Από τα σπίτια των μεγαλουπόλεων μέχρι τις σκηνές στην έρημο, κάθε άνθρωπος σε κάθε ήπειρο λαμβάνει το ίδιο κουτί. Μέσα σε μια στιγμή ο κόσμος κυριεύεται από φρενίτιδα. Από πού προήλθαν αυτά τα κουτιά; Τι σημαίνουν; Είναι αλήθεια αυτό που προβλέπουν; Καθώς η κοινωνία αρχίζει να κατακερματίζεται, όλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το ίδιο συγκλονιστικό δίλημμα: Θέλουν να μάθουν πόσο θα ζήσουν; Κι αν ναι, πώς θα διαχειριστούν αυτή τη γνώση;
Η αυγή αυτού του νέου κόσμου καταγράφεται μέσα από ένα αξέχαστο πλέγμα χαρακτήρων, οι αποφάσεις και η μοίρα των οποίων συνδέονται στενά: φίλοι με κοινά όνειρα, άνθρωποι που γνωρίζονται μόνο διά αλληλογραφίας και βρίσκουν καταφύγιο στο άγνωστο, ένα ζευγάρι που χάνει τις ισορροπίες του, ένας γιατρός που δεν γλιτώνει από το μοιραίο και ένας πολιτικός που γίνεται η αφορμή για να αλλάξουν τα πάντα.

"Το σπίτι του φαροφύλακα" της Kathleen Freitag

Περπατούσαν ήδη πάνω από μία ώρα στην παγωμένη Βαλτική με κατεύθυνση τη Δανία. Η Έλζε, η Λούλου και ο Ότο σχεδίαζαν πολύ καιρό τη φυγή τους. Δυσπιστία, αποκλεισμός, φόβος, οπλισμένοι συνοριοφύλακες, απαγόρευση της τζαζ ως δηλητήριο του δυτικού ιμπεριαλισμού… σίγουρα οι ανατριχιαστικοί θόρυβοι της παγωμένης θάλασσας κάτω από τα πόδια τους τους τρόμαζαν λιγότερο.
1962. Η Έλζε μετά τον θάνατο της μητέρας της ζει σε ένα μικρό σπίτι δίπλα στον φάρο μαζί με τον πατέρα της, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του. Όσο μεγαλώνει, όμως, τόσο πιο πολύ ασφυκτιά στο απολυταρχικό καθεστώς της Aνατολικής Γερμανίας και αποφασίζει να το σκάσει…
1992. Τρία χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η Φράντσι νοσταλγεί τα υπέροχα παιδικά της χρόνια κοντά στον φαροφύλακα πατέρα της και επιστρέφει στη Βαλτική, στο σπιτάκι του φάρου, με την ελπίδα να βρει έμπνευση για το νέο της μυθιστόρημα. Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτει κάτω από μια χαλασμένη σανίδα ένα παλιό ημερολόγιο και αρχίζει να το διαβάζει…

"Η Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η Χαδούλα, η λεγόμενη Φράγκισσα ή αλλιώς Φραγκογιαννού, έγινε αντικείμενο μελέτης από εγκληματολόγους, νομικούς, ψυχολόγους και ψυχιάτρους, λογοτέχνες και κριτικούς. Προσεγγίζοντας ο καθένας από τη δική του σκοπιά τη γραία Χαδούλα, θέλησε να ερμηνεύσει τις αποτρόπαιες πράξεις της, να εισχωρήσει στο μυαλό της και να κατανοήσει το αδιανόητο ανοσιούργημα της παιδοκτονίας. Αυτό, όμως, που καθιστά τη Φόνισσα κορυφαίο κείμενο στο σύνολο της νεοελληνικής πεζογραφίας δεν είναι το γεγονός ότι απασχόλησε και απασχολεί με πάθος τους ειδικούς, αλλά το ότι από την πρώτη δημοσίευσή της το 1903 συνεχίζει να καθηλώνει, στο πέρασμα ενός τουλάχιστον ολόκληρου αιώνα, κάθε αναγνώστη που πιάνει στα χέρια του το αξεπέραστο ψυχογραφικό διήγημα.
Σήμερα, πιο επίκαιρο από ποτέ, το έργο του Παπαδιαμάντη εκφράζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που αναζητά τη δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που μπορεί ακόμη να θεωρεί τη γυναίκα κατώτερο είδος.
Υπάρχει άραγε συγχώρεση για το ασυνήθιστο κακό που διαπράττει η Φραγκογιαννού; Μήπως πράγματι απλώς «ψηλώνει ο νους της», χάνει τα λογικά της, όπως αναφέρει ο δημιουργός της, σε μια προσπάθεια να τη δικαιολογήσει, ή μήπως η ηρωίδα του Παπαδιαμάντη είναι το θύμα μιας κοινωνίας που μισεί τις γυναίκες;

"Αντίο κι ευχαριστώ για τα ψάρια" του Douglas Adams

ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΑΠΩΤΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Το διαστημόπλοιο κατεβαίνει γλιστρώντας ανάμεσα στα σύννεφα σαν να κρέμεται από μία και μοναδική ακτίνα φωτός. Μια μπουκαπόρτα ανοίγει και μια μικρή σκάλα ξεδιπλώνεται. Ένα φως φαίνεται στο άνοιγμα που ξεχύνεται στην υγρή νύχτα, ενώ κάποιες σκιές κινούνται μέσα του. Μια μορφή κοιτάζει τριγύρω, τραβιέται πίσω μια στιγμή, και μετά κατεβαίνει βιαστικά τα σκαλιά κρατώντας μια μεγάλη τσάντα για ψώνια κάτω από τη μασχάλη. Ο Άρθουρ Ντεντ έχει επιστρέψει στη Γη και κάπου εκεί κοντά τον περιμένει η Φέντσερτς.
Κάνουν έρωτα στα σύννεφα και πηγαίνουν στην Καλιφόρνια για να συναντήσουν τον Τζον Γουάτσον, έναν αινιγματικό επιστήμονα που ισχυρίζεται ότι ξέρει γιατί εξαφανίστηκαν τα δελφίνια. Μετά τη συνάντηση, η Φέντσερτς πείθει τον Άρθουρ να ταξιδέψουν μαζί στο διάστημα για να βρουν το Τελευταίο Μήνυμα του Θεού προς τη Δημιουργία Του. Και το βρίσκουν!

"Ένας κόσμος παράξενος" της Louise Penny

Η άνοιξη έφτασε και το Θρι Πάινς ξυπνά από έναν σφοδρό χειμώνα. Όσα έχουν θαφτεί δεν πρέπει να ξαναέρθουν στο φως.
Οι ζωές των Αρμάντ Γκαμάς και Ζαν Γκι Μποβουάρ αλλάζουν όταν μια παλιά υπόθεση παίρνει σάρκα και οστά. Τα παιδιά μιας δολοφονημένης γυναίκας επιστρέφουν στο Θρι Πάινς ύστερα από πολλά χρόνια. Άραγε υπάρχει χώρος για συγχώρεση; Ή μήπως εκείνα τα φριχτά τραύματα, θαμμένα για δεκαετίες, έχουν γίνει αποστήματα που τώρα είναι έτοιμα να σπάσουν;
Ταυτόχρονα η ανακάλυψη του γράμματος ενός τεχνίτη που περιγράφει τον τρόμο που έζησε χτίζοντας μια σοφίτα μεγαλώνει την ανησυχία του επιθεωρητή. Όταν αρχίζουν να μετακινούν τα τούβλα, ο Γκαμάς και ο Μποβουάρ ανακαλύπτουν ένα κόσμο γεμάτο αξιοπερίεργα πράγματα. Πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως σε αυτό το δωμάτιο υπάρχουν πολλά περισσότερα μυστικά από όσα αρχικά νόμιζαν, μυστικά που υπόσχονται εκδίκηση…

"Θέλω να με αγαπάνε" των Γιώργου Δημόπουλου & Γιάννη Λαφαζάνου

Και ποιος δεν θέλει μια αγάπη να κόβει τόσο βαθιά όσο ένα στιλέτο…
Και ποιος δεν θέλει να τον αγαπάνε;
Αν θέλουμε όμως να μας αγαπάνε, ας αγαπήσουμε πρώτα εμείς.
Θα νιώθουμε έτσι για πάντα μια ευγένεια, μια ελευθερία και, το σπουδαιότερο, την αυτονομία της ύπαρξής μας.
Ας ανακαλύψουμε, τον άνθρωπο, που είναι αγάπη, και όχι τα θέλω του, που αρκετές φορές αποτελούν τροχοπέδη για την ευτυχία του!
Ένα βιβλίο ύμνος για την αγάπη!

"Σώμα, αγάπη, σχέσεις" της Charline Vermont

Οι πιο δύσκολες ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά στους γονείς τους δεν αφορούν τον νόμο της βαρύτητας ούτε τη μεσαιωνική ιστορία… αλλά το σώμα και τον έρωτα: Πώς γίνονται τα παιδιά; Τι σημαίνει «κάνω έρωτα»; Γιατί εσύ έχεις τρίχες στη μασχάλη ενώ εγώ όχι;
Διώξτε τον πανικό, απομακρύνετε τα ταμπού από τη ζωή σας και προπαντώς μείνετε ήσυχοι, γιατί δεν είστε πια μόνοι! Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας απαντά χωρίς προκατάληψη στις 120 συνηθέστερες ερωτήσεις που θέτουν τα παιδιά. Οι απαντήσεις είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες για παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 χρονών και ευνοούν την ουσιαστική και αποτελεσματική επικοινωνία όλης της οικογένειας. Σταθείτε δίπλα στο παιδί σας όσο καλύτερα μπορείτε, προκειμένου να το βοηθήσετε να γίνει ένας ώριμος άνθρωπος που θα σέβεται τους άλλους, αλλά και θα νιώθει καλά με τον εαυτό του!
Η Σαρλίν Βερμόν, πολύτεκνη μητέρα, είναι εκπαιδεύτρια σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, με περισσότερους από 675.000 ακολούθους, και των διαλέξεών της προσφέρει σε όλους την πρωτοπόρα και διαφορετική προσέγγισή της όσον αφορά τη σεξουαλικότητα. Υπήρξε επίσης σύμβουλος στην τρίτη σεζόν της σειράς Sex Education του Netflix. Το βιβλίο έχει εγκριθεί από ομάδα επιστημόνων σε θέματα σεξουαλικής υγείας και αγωγής.

"Πέτρος ο τρομερός" της Francesca Simon

Όλοι λατρεύουν τον Πέτρο! Ο Πέτρος είναι ένα απρόβλεπτο παιδί που ο καθένας θα ήθελε να είχε. Διασκεδάζει τους μικρούς αναγνώστες με τις ιστορίες του από το 1994. Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις ΤΡΟΜΕΡΕΣ συμπεριφορές, ΤΡΟΜΕΡΟ χορό και ένα ταξίδι στη Γαλλία!

"Τζερόνιμο Στίλτον: Aπάτη στο Κολοσσαίο" του Geronimo Stilton

Ο Τζερόνιμο Στίλτον είναι ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Ηχώ των Τρωκτικών», της πιο διάσημης εφημερίδας της Ποντικονήσου.
Στον ελεύθερο χρόνο του λατρεύει να διηγείται χαρούμενες και διασκεδαστικές ιστορίες.
Σε αυτή τη νέα περιπέτεια ο Τζερόνιμο ταξιδεύει στην αρχαία Ρώμη, κατά την περίοδο του αυτοκράτορα Τίτου, όπου θα πρέπει να εμποδίσει τους Γάτους Πειρατές από το να οικειοποιηθούν ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της πόλης: το Κολοσσαίο!
 
"Αϊνστάιν ο πιγκουίνος" της Iona Rangeley

Η κυρία Στιούαρτ έσκυψε να κοιτάξει τον πιγκουίνο.
«Κι εσείς, κύριε Πιγκουίνε, μπορείτε να έρθετε και να μείνετε μαζί μας όποτε θέλετε.
Οι πιγκουίνοι είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μας…»

"Μυστικοί 7: Η σπηλιά με τα μυστήρια" της Enid Blyton

Οι Μυστικοί Επτά μένουν άστεγοι, καθώς το μέρος όπου κάνουν τις συγκεντρώσεις τους χρειάζεται επισκευή. Σε ένα παμπάλαιο ορυχείο ανακαλύπτουν μια καταπληκτική σπηλιά, ιδανική για εγκατάσταση. Αποφασίζουν να μεταφέρουν εκεί το αρχηγείο τους αλλά τα προβλήματα ξεκινούν όταν στη σπηλιά συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα… Το μυστήριο γίνεται ακόμα πιο σκοτεινό όταν στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα σκιάχτρο!

"Έρευνα στη Γρανάδα" του Sir Steve Stevenson

Γρανάδα, Ισπανία: Μια απόλυτα ξεκούραστη αποστολή αναμένεται για τον Λάρι και την Άγκαθα. Θα επιβλέπουν το ρόδο του σουλτάνου, ένα σπάνιο λουλούδι που εκτίθεται στους Κήπους της Αλάμπρα. Όμως δεν εξελίσσονται όλα ομαλά και τα δύο ξαδέλφια, με τη βοήθεια ενός θείου τους χορευτή φλαμένκο, πρέπει να βρουν τον δράστη μιας κλοπής που κανείς δεν είχε προβλέψει!
 
"Ένα μυστήριο για τον... Μπούφο!: Ο 13ος αυτοκράτορας" των Γιώργου Κωνσταντινίδη & Σωτήρη Μητρούση

Μία γρουσούζικη σφραγίδα τρομάζει όλους εκτός από εμένα που δεν υπολογίζω κατάρες και φαντάσματα.
Επιτέλους ένα μυστήριο του επιπέδου μου: Αυτοκρατορικό!

"Μυστική αποστολή: Tα κλειδωμένα δωμάτια" της Μαρίας Δασκαλάκη

Όταν η Κυβέλη φτάνει στη Χίο για τις καλοκαιρινές διακοπές της και ξανασυναντά την καλύτερή της φίλη, την Ισιδώρα, παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν: συναντά τον συνομήλικό τους Χριστόφορο Κολόμβο, που λέει πως είναι απόγονος του Ιταλού εξερευνητή, ξαναβλέπει τις περίεργες, ηλικιωμένες θείες της φιλενάδας της και γίνεται ένας δυνατός σεισμός στο νησί.
Ποιος όμως είναι ο μυστηριώδης άνδρας με τα μαύρα γυαλιά που τις επισκέπτεται; Τι θα ανακαλύψουν τα τρία παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού; Τι ρόλο έπαιξε η χρονολογία «1957» στις ζωές όλων τους;
Θα καταφέρουν άραγε να εξιχνιάσουν αυτή τη μυστική αποστολή;
Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – ΧΙΟΣ
 
"Οι περιπέτειες του νεαρού Ιούλιου Βερν: Η πόλη του μέλλοντος" των Paola Vidal & Cuca Canals

Ο Ιούλιος και οι φίλοι του είναι ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την πόλη του μέλλοντος, στην οποία θέλουν να συμπεριλάβουν τις επιθυμίες και τα όνειρά τους. Μια πόλη σύγχρονη, με ανοιχτούς χώρους, προσβάσιμη σε όλους. Οι εχθροί τους θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τους εμποδίσουν. Επιπλέον, οι Κυνηγοί της Περιπέτειας του 21ου αιώνα πιστεύουν ότι ο πατέρας της Καρολίνας είναι μέλος του Τάγματος Ενάντια στην Πρόοδο. Ένας παράξενος θάνατος, ένα πλαστό γράμμα κι ένα ψυχιατρείο περιπλέκουν τα πράγματα… Θα καταφέρουν να ανακαλύψουν την αλήθεια και να βγουν νικητές;

"Κολέγιο Σεν Κλερ: Πέμπτος χρόνος στο Σεν Κλερ" της Enid Blyton

Η φετινή χρονιά είναι πολύ ιδιαίτερη για τις δίδυμες Ο’Σάλιβαν, καθώς είναι πια οι μεγαλύτερες στο κολέγιο Σεν Κλερ. Επιπλέον, ένα κορίτσι που υπνοβατεί, μια αυστηρή δασκάλα που κυνηγά διαρρήκτες-φαντάσματα και μια ζαβολιάρα μαθήτρια δημιουργούν νέες, συναρπαστικές περιπέτειες!