"Ο Μαύρος Πύργος I: Ο Τελευταίος Πιστολέρο" του Stephen King

Σε μια ζοφερή ερημιά, που με τρόμο διαπιστώνουμε ότι θυμίζει τη δική μας πραγματικότητα, μια μοναχική και μελαγχολική φιγούρα, ο Ρόλαντ, διασχίζει τις αμμώδεις, αχανείς εκτάσεις καταδιώκοντας έναν μαυροντυμένο μυστηριώδη άντρα. Ο Ρόλαντ είναι ο τελευταίος του είδους του, ένας «πιστολέρο» με αποστολή να προστατεύσει οτιδήποτε καλό και φωτεινό έχει απομείνει στον κόσμο του – έναν κόσμο που, όπως λένε, «έχει προχωρήσει»… Ο μόνος τρόπος για να σώσει οτιδήποτε είναι να αποδειχτεί εξυπνότερος από τον μαυροντυμένο άντρα, να τον αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο και έπειτα να τον αναγκάσει να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του. Γιατί, παρά τα αμέτρητα μίλια που έχει διανύσει, ο Ρόλαντ γνωρίζει ότι αυτό θα είναι απλώς η αρχή, το πρώτο βήμα της συναρπαστικής και συνάμα συνταρακτικής αποστολής τού να ανακαλύψει τι είναι αυτό που συνδέει όλους τους κόσμους, όλα τα σύμπαντα: Ο Μαύρος Πύργος…

"Ο Μαύρος Πύργος II: Το Κάλεσμα των Τριών" του Stephen King

Λίγες ώρες μετά τα καταιγιστικά γεγονότα στον Τελευταίο Πιστολέρο, ο Ρόλαντ συνεχίζει τη μοναχική του αναζήτηση προς τον Μαύρο Πύργο, που τον οδηγεί τώρα σε μια φαινομενικά αχανή παραλία κατά μήκος της Δυτικής Θάλασσας − έναν τόπο γεμάτο με απόκοσμα τέρατα που σημαίνουν βέβαιο θάνατο. Όμως υπάρχουν και άλλα μυστήρια σε αυτή την έρημη ακτή: τρεις από-κρυφες πόρτες στέκονται ελεύθερα στην άμμο: Ο Δεσμώτης, Η Κυρά των Σκιών και Ο Επιβολέας. Καθεμία είναι πύλη προς τη Νέα Υόρκη του δικού μας κόσμου, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, και συνάμα περιέχει κάθε λογής κινδύνους που θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος του ταξιδιού του Ρόλαντ. Ο κόσμος συνεχώς κινείται, προχωράει, ενώ ο Πύργος πλησιάζει όλο και περισσότερο…

"Νυχτερινός δρόμος" της Kristin Hannah

Επί δεκαοχτώ χρόνια, η Τζουντ Φαραντέι δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών της παραμερίζοντας τις δικές της και το αποτέλεσμα είναι ορατό – τα δίδυμα παιδιά της, η Μία και ο Ζακ, είναι δύο έξυπνοι και ευτυχισμένοι έφηβοι. Όταν η Λέξι Μπέιλ μετακομίζει στη μικρή, κλειστή πόλη τους, η Τζουντ είναι η πρώτη που την καλοδέχεται. Η Λέξι, πρώην παιδί ανάδοχων οικογενειών, με σκοτεινό παρελθόν, σύντομα γίνεται η καλύτερη φίλη της Μία. Ο Ζακ ερωτεύεται τη Λέξι και οι τρεις τους γίνονται αχώριστοι.
Η Τζουντ κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τα παιδιά της, αλλά η τελευταία χρονιά του λυκείου είναι για όλους μια δοκιμασία. Ένα επικίνδυνο, εκρηκτικό διάστημα με αλκοόλ, αυτοκίνητα, πάρτι και παιδιά που θέλουν να ξεδώσουν. Και μετά, μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα, εξαιτίας μιας λάθος απόφασης, η οικογένεια Φαραντέι διαλύεται και η Λέξι χάνει τα πάντα. Τα επόμενα χρόνια, όλοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες εκείνης της βραδιάς και να βρουν έναν τρόπο να ξεχάσουν… ή τη δύναμη να συγχωρήσουν.
Γλαφυρό, οικουμενικό και συναισθηματικά περίπλοκο, το βιβλίο αυτό θίγει ζητήματα που αφορούν τη μητρότητα, την ταυτότητα, την αγάπη και τη συγχώρεση. Ένα φωτεινό, συγκινητικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται τόσο με τον απίστευτο πόνο της απώλειας, όσο και με την εκπληκτική δύναμη της ελπίδας.
Η Κρίστιν Χάνα, στα καλύτερά της, αφηγείται μια αξέχαστη ιστορία για τη λαχτάρα ενός κοριτσιού να αποκτήσει οικογένεια, την ανθεκτικότητα της ανθρώπινης καρδιάς και τη δύναμη που απαιτείται για να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε.

"Σπάσε τον πάγο" της Hannah Grace

Όταν μια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ο αρχηγός μιας ομάδας χόκεϊ αναγκάζονται να μοιραστούν ένα παγοδρόμιο, η ατμόσφαιρα… ηλεκτρίζεται.
Η Αναστάζια Άλεν δούλεψε όλη της τη ζωή για να µπει στην εθνική οµάδα πατινάζ των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει, όταν κερδίζει πλήρη υποτροφία για το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας και αποκτά µια θέση στη διαγωνιστική οµάδα καλλιτεχνικού πατινάζ.
Τίποτα δεν θα σταθεί εµπόδιο στον δρόµο της, ούτε καν ο αρχηγός της οµάδας χόκεϊ, Νέιτ Χόκινς.
Ο Νέιτ, ως αρχηγός, επικεντρώνεται στο να κρατήσει την οµάδα του ετοιµοπόλεµη. Κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο, όταν ένα µπέρδεµα αναγκάζει την οµάδα χόκεϊ να µοιραστεί την πίστα µε την οµάδα καλλιτεχνικού πατινάζ – συµπεριλαµβανοµένης της Αναστάζια, που ξεκάθαρα δεν τον συµπαθεί. Όµως όταν ο παρτενέρ της Αναστάζια στο πατινάζ αντιµετωπίζει πρόβληµα, η Αναστάζια ίσως χρειαστεί τον Νέιτ για να πετύχει τον στόχο της.
Η ατµόσφαιρα είναι ηλεκτρισµένη, όµως η Αναστάζια δεν ανησυχεί… γιατί δεν θα µπορούσε ποτέ να της αρέσει ένας παίκτης του χόκεϊ, σωστά;

"Αιχμάλωτοι στο Κόλντιτς. Η αληθινή ιστορία των αποδράσεων από το ναζιστικό φρούριο υψίστης ασφαλείας" του Ben Macintyre

Η αλήθεια πίσω από την πλέον διαβόητη φυλακή στην Ιστορία*
Σε ένα γοτθικό κάστρο στην κορυφή ενός λόφου στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας, μια συμμορία Βρετανών αξιωματικών σκάρωνε παράτολμες αποδράσεις από τους Γερμανούς δεσμοφύλακές της κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ή τουλάχιστον αυτή η εκδοχή της ιστορίας του Κόλντιτς είχε επικρατήσει για εβδομήντα χρόνια, χωρίς να την αμφισβητήσει κανείς. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας.
Η καταπληκτική ιστορία που αποκαλύπτεται για πρώτη φορά σε αυτό το νέο βιβλίο του ιστορικού Μπεν Μακιντάιρ αποτελεί μια αφήγηση για το αδάμαστο ανθρώπινο πνεύμα, αλλά και για τον σνομπισμό, τις ταξικές συγκρούσεις, την ομοφυλοφιλία, τον εκφοβισμό, την κατασκοπεία, την πλήξη, την τρέλα και τον τραγέλαφο. Έχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, ο Μακιντάιρ κάνει λόγο για ένα σύνολο ανθρώπων πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων και παρουσιάζει ένα συναρπαστικό κρυφτό μεταξύ αιχμαλώτων και δεσμοφυλάκων που επί χρόνια ζούσαν πλάι πλάι.
Είτε επρόκειτο για μέλη της ελιτίστικης Λέσχης Μπάλινγκτον του Κόλντιτς είτε για τον γηραιότερο αλεξιπτωτιστή της Αμερικής και τον χειρότερο μυστικό πράκτορα, οι στρατιώτες-αιχμάλωτοι του Κόλντιτς υπήρξαν θαρραλέοι και μαχητικοί αλλά και ευάλωτοι και φοβισμένοι. Παρέμεναν όμως πάντα εκπληκτικά ευφάνταστοι στις απεγνωσμένες απόπειρές τους να αποδράσουν.

"Ηγήσου! Πώς να δομήσεις μια ομάδα υψηλών επιδόσεων" των Dale Carnegie & Associates

Η προσέγγιση της εταιρείας Ντέιλ Κάρνεγκι στην εκπαίδευση ηγεσίας βασίζεται στη σοφία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τη δημιουργία ηγετών για μεγαλύτερο διάστημα από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό επαγγελματικής ανάπτυξης.
Αυτό το βιβλίο έχει σχεδιαστεί με βάση το Μοντέλο Επιτυχίας της Ηγεσίας του Ντέιλ Κάρνεγκι και τις Αρχές Ανθρώπινων Σχέσεων του Ντέιλ Κάρνεγκι για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα εργαλεία και τις τεχνικές αντιμετώπισης των καθημερινών προκλήσεων και να αλλάξετε τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά σας ώστε να γίνετε ένα πρότυπο ηγέτη.
ΗΓΗΣΟΥ! – Πώς να δομήσεις μια ομάδα υψηλών επιδόσεων απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και έμπειρους ηγέτες που θέλουν να κινητοποιούν και να εμπνέουν τις ομάδες τους. Προσφέρει πρακτικές συμβουλές, προτείνει στρατηγικές και παραθέτει αληθινά παραδείγματα από κορυφαίους ηγέτες σε όλο τον κόσμο. Σας δείχνει τον δρόμο για να εξερευνήσετε τη δύναμη που έχετε μέσα σας και να γίνετε κορυφαίος ηγέτης.
«Η διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας μιας ομάδας οφείλεται στην ηγεσία. Το να είσαι αποτελεσματικός ηγέτης είναι ζωτικής σημασίας για την ενδυνάμωση των δυνατοτήτων στους ανθρώπους και την επίτευξη επιτυχών αποτελεσμάτων – ειδικά σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς».

"Πούλησε! Mε τον τρόπο που θέλουν να αγοράσουν οι πελάτες σου" των Dale Carnegie & Associates

Τι κοινό έχουν τα βιβλία Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους και Πούλησε! – εκτός από τον Ντέιλ Κάρνεγκι;
Βασίζονται στην υπόθεση ότι οι ΣΧΕΣΕΙΣ έχουν σημασία. Στην εποχή μας, ο κύκλος των πωλήσεων έχει αλλάξει ριζικά. Στο βιβλίο Πούλησε! – Mε τον τρόπο που θέλουν να αγοράσουν οι πελάτες σου, η Dale Carnegie & Associates αποκαλύπτει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σύγχρονο κύκλο πωλήσεων. Αυτός βασίζεται στην ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε τι θέλουν (και τι δεν θέλουν) οι πελάτες και να τηρείτε δοκιμασμένες αρχές για τις ανθρώπινες σχέσεις.
Ανακαλύψτε τα πέντε στάδια της πώλησης μέσα από αληθινές ιστορίες κορυφαίων πωλητών και έμπειρων εκπαιδευτών πωλήσεων από όλο τον κόσμο.
  • Ποια δύο χαρακτηριστικά επιθυμούν οι πελάτες περισσότερο από τους πωλητές;
  • Ποιες ερωτήσεις θέτουν οι κορυφαίοι πωλητές στους πελάτες;
  • Πότε είναι διατεθειμένοι οι πελάτες να πληρώσουν περισσότερα;
  • Γιατί αυτό που σκέφτεστε μπορεί να επηρεάσει τους πελάτες και τις επιδόσεις σας;
  • Αποκτήστε πρόσβαση σε ψηφιακούς εκπαιδευτικούς πόρους που συνοδεύουν το βιβλίο!

"Οδηγός TikTok. Οι πιο διάσημοι TikTokers μοιράζονται τα μυστικά τους" των Δημήτρη Γκαβέρα & Δημήτρη Κουλουμάση

Θες να δημιουργήσεις έναν επιτυχημένο λογαριασμό στο TikTok για εσένα ή για την επιχείρησή σου; Σου φαίνεται δύσκολο; Μάθε από τους καλύτερους! Άσε τον Mr Chem να σε ταξιδέψει στο καλύτερο κοινωνικό δίκτυο των τελευταίων χρόνων, το ΤikTok. Μετά τα δύο πολύ επιτυχημένα πρώτα βιβλία, Tα πειράματα του Mr Chem και Ο Mr Chem και η απόλυτη επιστημονική πρόκληση, ο Μr Chem επιστρέφει με ένα βιβλίο-οδηγό για το TikTok! Μέσα από συνεντεύξεις με τους πιο επιδραστικούς παραγωγούς περιεχόμενου σε διάφορους τομείς, ο Μr Chem παρουσιάζει τρόπους και καλές πρακτικές δημιουργίας περιεχομένου για να απογειώσεις τον λογαριασμό σου!
Συμμετέχουν οι:
  • Ποπ κουλτούρα & gaming
@yusanof (Δημήτρης Καβαρνός)
@mysta.gaming (Χαράλαμπος Μυστακίδης)
  • Εκπαίδευση
@archaeostoryteller (Θόδωρος Παπακώστας)
@o_filologos_sas (Δημήτρης Γκαβέρας)
@sifugeorge (Γιώργος Αναγνωστάκης)
  • Ταξίδια – #TravelTok
@thecookietravell (Ελεάννα Κιούκη)
  • Κωμωδία
@aris_kritikos (Αριστείδης Κρητικός)
  • Oικονομία και επενδύσεις
@alexiosvandoros (Αλέξιος Βανδώρος)
  • Μουσική
@mr. music.gr (Δημήτρης Μπάρμπας)
  • Φαγητό – μαγειρική
@thegreekmasterchef (Γεώργιος Θεοδωρόπουλος)
@limechili (Δημήτριος Πραμμάτιας)
  • Κινηματογράφος
@.laz_ (Λάζαρος Αναστασιάδης)
  • Fitness & διατροφή
@chriskogias (Χρήστος Κόγιας)
  • Lip Syncing
@themillerme
  • Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ)
@anna_balan (Άννα Μπαλάν)
@stefvour (Στέφανος Βούρος)