Who Is Saving Whom? - Ποιος σώζει ποιον
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 104'

Η περίληψη:
Εμείς οι φορολογούμενοι δίνουμε στις τράπεζες της Ισπανίας 100 δισεκατομμύρια ευρώ, παρόλα αυτά το μισό της ισπανικής νεολαίας παραμένει άνεργο. Από το 2008 διασώζονται πρώτα η απειλούμενη οικονομία και μετά χώρες ολόκληρες. Οι πολιτικοί παίζουν ταχυδακτυλουργικά παιχνίδια με όλο και νέες ομπρέλες διάσωσης αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, ενώ στην καρδιά της Ευρώπης άνθρωποι εργάζονται και πάλι για μισθούς πείνας. Μιλάνε για διάσωση, μόνο που καμία διάσωση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Η ταινία «Ποιος Σώζει Ποιον» δείχνει ποιος σώζεται στην πραγματικότητα: ποτέ δεν ενδιέφερε η διάσωση των Ελλήνων, ποτέ των Ισπανών, ούτε των Πορτογάλων. Πάντα στη διαχείριση αυτών των κρίσεων ενδιαφέρει το καλό του Μεγάλου Κεφαλαίου. Των εκεί τραπεζών που κερδοσκοπούν παίρνοντας ρίσκα υψηλού κινδύνου. Ενώ σε μας τους φορολογούμενους και τους κοινωνικά ασθενείς είναι που φορτώνουν όλα τα ρίσκα πολλών δισεκατομμυρίων! Για τις μεγάλες τράπεζες, η οικονομική κρίση είναι κυρίως ένα επιχειρησιακό μοντέλο.



Leviafan - Leviathan
Δραματική
Διάρκεια: 140'

Η περίληψη:
Ο Nikolai ζει σε μια μικρή πόλη κοντά στη θάλασσα του Μπάρεντς, βόρια της Ρωσίας. Έχει το δικό του επισκευαστικό μαγαζί, δίπλα ακριβώς από το σπίτι όπου ζει με τη Lilya, τη νεαρή του σύζυγο, και τον γιο από προηγούμενο γάμο του, Roma. Ο Vadim Shelevyat, ο δήμαρχος, θέλει να του αποσπάσει το μαγαζί, το σπίτι του και τη γη του. Αρχικά προσπαθεί να τον εξαγοράσει, αλλά ο Nikolai όχι μόνο αγαπάει τη γη του, αλλά και τη φυσική ομορφιά που την περιβάλει. Έτσι, ο Vadim γίνεται πιο επιθετικός.



Kingsman: The Secret Service - Kingsman: Η μυστική υπηρεσία
Κατασκοπευτική
Διάρκεια: 129'

Η περίληψη:
Ο μεγαλύτερος μυστικός πράκτορας του πλανήτη, ο Harry Hart, είναι αντιμέτωπος με την πλέον προκλητική υπόθεση της μακράς του καριέρας. Αλλά η απειλή του τέλους του κόσμου όπως τον ξέρουμε πρέπει να περιμένει, αφού ο Harry πρέπει πρώτα να εκπαιδεύσει τον μαθημένο στα κόλπα του δρόμου ανιψιό του, Gary, ώστε αυτός να γίνει ο διάδοχος του στην υπηρεσία. Την ίδια στιγμή, διάσημοι απαγάγονται, μια ολόκληρη πόλη δολοφονείται και ένα σκοτεινό μυστικό τυλίγει τη βουνοκορφή του Έβερεστ. Το πρακτορικό δίδυμο ανακαλύπτει τι συνδέει όλα αυτά, αλλά αυτό έχει και το τίμημα του και κανείς γύρω τους δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης.



Fifty Shades of Grey - Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι
Αισθησιακή
Διάρκεια: 124'

Η περίληψη:
Όταν η φοιτήτρια λογοτεχνίας Anastasia Steele πηγαίνει να πάρει συνέντευξη από τον πλούσιο Christian Grey, ως χάρη για τη συγκάτοικο της, Kate, δεν περίμενε να δει ένα τόσο όμορφο, ευφυή και ταυτόχρονα τρομακτικό άντρα. Η αθώα «Ana» αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τον ποθεί και παρά την αντίθετη του συμβουλή, νιώθει απόγνωση στο να βρεθεί κοντά του. Μη μπορώντας να αντισταθεί στην ομορφιά και το ελεύθερο της πνεύμα, ο Grey δεν προβάλει άλλες αντιστάσεις, αλλά θέλει να γίνει με τους δικούς του όρους.



A Girl Walks Home Alone at Night - Ένα κορίτσι γυρίζει σπίτι μόνο του τη νύχτα
Τρόμου
Διάρκεια: 99'

Η περίληψη:
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν στην Bad City. Η ιρανική πόλη φάντασμα, στέγη για πόρνες, ναρκομανείς, νταβατζίδες κι άλλες «λερωμένες» ψυχές, είναι μια τοποθεσία απελπισίας κι εξαχρείωσης, όταν μια μοναχική βρικόλακας αρχίζει να καταδιώκει τους κατοίκους. Όταν όμως θα γνωρίσει την αδελφή της ψυχή, μια ασυνήθιστη σχέση θα ακμάσει… μέσα στο αίμα.