Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στο βιωματικό εργαστήριο συναισθημάτων με τίτλο

Πώς θα βοηθήσω το παιδί μου να χτίσει την αυτοεκτίμησή του;

το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), με εισηγήτρια την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη.

Τα παιδιά μας έχουν πολλές ικανότητες και πολλά ταλέντα. Συχνά όμως επικεντρώνονται σε αρνητικές σκέψεις, όπως δεν έχει νόημα να προσπαθώ ή δεν θα τα καταφέρω, που έρχονται επίμονα και τα ταλαιπωρούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υγιής τρόπος σκέψης είναι πολύ σημαντικός. Πώς μπορούμε όμως να μάθουμε να φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία από μικρή ηλικία; Πώς μπορούμε εμείς οι γονείς να τα ενθαρρύνουμε να ανακαλύψουν τη μοναδικότητά τους; Πώς τα παιδιά θα μάθουν να διαχειρίζονται τα δύσκολα και αρνητικά συναισθήματά τους;
Ένα βιωματικό εργαστήριο συναισθημάτων για γονείς και παιδιά μαζί, για να μιλήσουν τα παιδιά και να τα ακούσουν οι γονείς. Θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τις βαθύτερες ανάγκες του παιδιού μας, να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στο μυαλό του και να βρούμε μια πυξίδα για τη στήριξή του.

Μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα επεξεργαστούμε:
  • Πώς μπορώ εγώ ο γονιός να γίνω σύμμαχος και υποστηριχτής του παιδιού μου;
  • Πώς εγώ το παιδί υποστηρίζω τον εαυτό μου, όταν αμφιβάλλω για μένα;
  • Πώς δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης;

Με το συγκεκριμένο εργαστήρι εμείς οι γονείς θα μάθουμε τρόπους για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναπτύξουν από νωρίς υγιείς συνήθειες και μηχανισμούς αντιμετώπισης των δυσκολιών, ενώ τα παιδιά θα δουλέψουν τη θετική εικόνα του εαυτού τους.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήρι είναι η αγορά του βιβλίου Τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό μου; της Μόλι Πότερ (τιμή: 11,00€) πριν από το εργαστήριο.
Το εισιτήριο αντιστοιχεί σε ένα παιδί με τον γονιό του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 ΛΕΠΤΑ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μαριέττας Κόντου


το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στη 13.00μ.μ., στον χώρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα).

Μια χελώνα ταχυδρόμος, μία Πρόεδρος αλεπού, ένας ποντικός φουριόζος, ένας λύκος τρομαγμένος, ένας πονηρός λαγός και μια αρκούδα τρυφερή αλλά και όλο το φουντωτό χωριό! Για να μάθουμε τελικά τι θα γίνει όταν τα ζώα θα ξυπνήσουν και ξαφνικά παρατηρήσουν πως ανάμεσά τους μεγαλώνει ένα ορφανό αυγό; Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου θα είναι μαζί μας για να μας πει ποιος τη λύση θα δώσει που ’χει περισσή αγάπη και γνωρίζει να φροντίζει όπως πρέπει τα αυγά αυτού του κόσμου…

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο MONOGRAM και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

που είναι βασισμένο στα ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ της Μαρίας Αγγελίδου το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Υμηττού 17, Χολαργός).

Τα παιδιά ακολουθούν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνωρίζουν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκεδάζουν παίζοντας παντομίμα, ανακαλύπτουν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερευνούν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων και τέλος δημιουργούν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή, βάζοντας τον ήρωα να σώσει την ανθρωπότητα από ένα σύγχρονο πρόβλημα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιάσει και εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη.

Απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών, διαρκεί μία ώρα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 25 παιδιά.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΠΕΡΔΙΚΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Σου Γκρέιβς


το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Χαροκόπου 53-55, Καλλιθέα).

Διαδραστική αφήγηση, βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους και τα συναισθήματα των άλλων και ανακαλύπτουν τις έννοιες της συνεργατικότητας, της ευγενούς άμιλλας, της υπευθυνότητας, της υπομονής, του σεβασμού και της ειλικρίνειας.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Παιδαγωγική ομάδα Απ’ουσία

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς.
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε εκδήλωση με αφορμή το παιδικό βιβλίο της Μαίρης Τσόγκα


το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αγίου Δημήτριου 177, Άγιος Δημήτριος).

Ένα τέρας φοβερό, που κάνει επιτυχημένη καριέρα τρομάζοντας τους πάντες, μένει ξαφνικά… άνεργο. Τι δουλειά όμως μπορεί να κάνει ένα τέρας, όταν κανείς δεν το χρειάζεται και όλοι τρέμουν μπροστά του; Τι θα γίνει όταν πρέπει να παρουσιαστεί σε ένα πάρτι προς τιμήν του; Αν σας τρώει η περιέργεια για το τι θα συμβεί, ελάτε να ακούσουμε μαζί την ιστορία, να τραγουδήσουμε και να παίξουμε. Η συγγραφέας Μαίρη Τσόγκα θα είναι μαζί μας, για να μας συστήσει αυτό το διαφορετικά όμορφο τέρας!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 6 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________

Το βιβλιοπωλείο ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη


το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (17ης Νοεμβρίου 6-10, Μελίσσια).

Γίνε για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής σε μια ακόμα απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο. Μαζί με τους μυστικούς Πράκτορες του Πλανήτη Ιάσονα, Ανίτα, Μπεν και Μαρί-Λουίζ, πρέπει να σταματήσεις τον υπερ-κακό Ιβάν Φον Βαμπάρουερ που με την κόρη του Νέρα επιδιώκουν την εξαφάνιση όλων των ζώων του πλανήτη μέσα σε 24 ώρες.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 7 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λητής και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς»
που είναι βασισμένη στο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου 


την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, στις 18.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (Μεγ. Αλεξάνδρου 82, Λητή), στη Θεσσαλονίκη.

«Απ΄ ό,τι κάλλη έχει άνθρωπος, τα λόγια έχουν τη χάρη να κάμουσιν κάθε καρδιάν παρηγοριά να πάρει».

Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και πού θα τον βρούμε; Μια παράσταση για τη φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης και της επικοινωνίας.

Μην τη χάσετε!

Για παιδιά από 4 ετών