Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Έρχεται από την άκρη της κοινωνίας...
Η Λίμπερτι Τζόουνς έχει όνειρα και είναι αποφασισμένη να ξεφύγει από την παγίδα της πόλης στην οποία μεγάλωσε στο Τέξας, αρκεί βέβαια να μην αφήσει την καρδιά της να πάρει όλες τις αποφάσεις. Παράλληλα, ο Χάρντι Κέιτς αντιμετωπίζει τη Λίμπερτι ως μια αχρείαστη επιπλοκή στα σχέδιά του. Οι δικές του φιλοδοξίες είναι πολύ μεγαλύτερες από τη μικρή τους πόλη και βλέπει μια πιθανή σχέση μαζί της ως ένα εμπόδιο και τίποτα παραπάνω.
Όμως, κάτι δυνατό και μαγικό τραβάει τον έναν κοντά στον άλλον σε μια επικίνδυνη σχέση που ίσως έχει ολέθρια αποτελέσματα.
Και είναι ο ένας άντρας τον οποίο δεν μπορεί να έχει...
Όταν ο Χάρντι εγκαταλείπει τελικά την πόλη για να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες του, η Λίμπερτι μένει μόνη, με μια μικρή αδερφή που πρέπει να φροντίσει. Καθώς αναζητά ένα καλύτερο μέλλον, πέφτει πάνω της η σκιά ενός μεσήλικα δισεκατομμυριούχου, ο τύπος άντρα που όλοι αποκαλούν Sugar Daddy. Όμως, ενώ έρχεται η ώρα να αντιμετωπίσει ένα τρομακτικό δίλημμα που μπορεί να την κομματιάσει, αποδεικνύεται ότι μερικές φορές, αν ψάξεις καλά, θα βρεις μια χαραμάδα ελπίδας.
Θα βρει την ευτυχία ή θα ζήσει απλώς μια συνηθισμένη ζωή;
Η Λίμπερτι είναι μια γυναίκα που σε κάθε της βήμα θα συμπορευτείς μαζί της, θα γελάσεις μαζί της, θα ερωτευτείς μαζί της, θα πολεμήσεις μαζί της. Η Φλόγα Μέσα μας είναι μια ιστορία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Προσωπική άποψη:
Η Lisa Kleypas είναι μία συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστή για τα ιστορικά, ρομαντικά μυθιστορήματά της, με τα οποία ήρθαμε κι εμείς σε επαφή για πρώτη φορά πριν από λιγότερο από δύο χρόνια, χάρη στις εκδόσεις Elxis, μέσω των σειρών της "Η λέσχη του Κρέιβεν" και "Οι τέσσερις εποχές", με τις δεύτερες ν' αποτελούν τις προσωπικές μου αγαπημένες. Παρά το γεγονός, όμως, πως η δημοφιλία της Kleypas στηρίζεται κυρίως στα βιβλία αυτά, στο βιογραφικό της μπορεί να βρει κανείς και πιο σύγχρονες ιστορίες, αποδεικνύοντας πως κανείς δεν φοράει μια συγκεκριμένη ταμπέλα και μόνο αυτή, ειδικά αν προσπαθήσουν να του την επιβάλλουν, παρά μονάχα αν το επιθυμείς ο ίδιος. Έφτασε η ώρα, λοιπόν, να γνωρίσουμε την "Οικογένεια Τράβις" και μέσω αυτής, πολλούς γοητευτικούς ήρωες και τις παθιασμένες τους ιστορίες.

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς γινόμαστε μάρτυρες της ιστορίας της Λίμπερτι, μιας νεαρής γυναίκας που μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη του Τέξας μέσα στην οποία νιώθει εγκλωβισμένη, αλλά που παρ' όλα ταύτα δεν μπορεί να περιορίσει τα όνειρά της που είναι μεγάλα και αποφασισμένα να πραγματωθούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από την άλλη, υπάρχει ο Χάρντι, ο πρώτος έρωτας της Λίμπερτι, εκείνος ο έρωτας ο μεγάλος, ο απόλυτος, ο έρωτας που ξεκινάει κάπου στα εφηβικά μας χρόνια και που μέσα μας έχουμε την βαθιά πεποίθηση πως θα είναι και ο τελευταίος. Μα και ο έρωτας, συνάμα, που δεν μπορεί να βιώσει στο έπακρο, αφού για εκείνον, μια σχέση μαζί της, μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσει, στερώντας του το δικαίωμα στα δικά του όνειρα μέσα στα οποία εκείνη δεν μπορεί να ταιριάξει.

Φτάνει, λοιπόν, η μέρα που ο Χάρντι αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά του και να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες του ώστε να τις κάνει πράξεις, εγκαταλείποντας την πόλη του, μα και την Λίμπερτι, που με τσακισμένη την καρδιά της πρέπει να συνεχίσει να ζει, έχοντας και την αποκλειστική φροντίδα της μικρότερης αδερφής της. Και αν και βαθιά μέσα της πονά εξαιτίας της εγκατάλειψης του Χάρντι, δεν εγκαταλείπει την προσπάθειά της να βρει ένα καλύτερο μέλλον, όχι μόνο για εκείνη, αλλά και για την αδερφή της. Και κάπως έτσι, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να το περιμένει, στον δρόμο της θα βρεθεί ο Γκέιτζ, ένας δισεκατομμυριούχος κοντά στη μέση ηλικία, που όχι μόνο την διεκδικεί, αλλά είναι βέβαιο πως μπορεί να της προσφέρει πολύ περισσότερα απ' όσα ονειρεύτηκε ποτέ της. Η πραγμάτωση, όμως, των ονείρων της είναι αρκετός λόγος για να μείνει κοντά του; Πόσο μάλλον, όταν ο Χάρντι επιστρέφει διεκδικώντας την ξανά;

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο μού προκάλεσε αρκετά μεγάλη σύγχυση και πως χρειάστηκε να περάσουν κάποιες μέρες προκειμένου να καταλαγιάσει το μέσα μου και να καταλήξω στο αν μου άρεσε ή όχι. Αυτό που πρέπει να πω, σε πρώτο επίπεδο, είναι πως δεν φανταζόμουν πως η Kleypas θα μπορούσε τόσο εύκολα να μεταβεί από το ιστορικό στο σύγχρονο ρομαντικό μυθιστόρημα. Μπορεί τα βιβλία της να διακρίνονται, έτσι κι αλλιώς, από κάποιες μοντέρνες πινελιές, αλλά το να προσαρμόζεσαι τόσο απόλυτα στον χώρο και στον χρόνο της αφήγησής σου δεν είναι και τόσο εύκολο. Από 'κει κι έπειτα, πιστή στην πρωτοπρόσωπη αφήγηση, γινόμαστε μάρτυρες της εξιστόρησης μιας κοπέλας που εύκολα θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στη θέση της -αν δεν έχουμε βρεθεί, λίγο έως πολύ, κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αυτό μας επιτρέπει να ταυτιστούμε μαζί της, μα και να κατανοήσουμε την απολυτότητα των συναισθημάτων της σε δεδομένες στιγμές, μα και τους λόγους που αυτά αμφιταλαντεύονται σε κάποιες άλλες. Όχι πως έχει πάντα δίκιο, ή πως χειρίζεται άψογα τις καταστάσεις, αλλά κανείς μας δεν το κάνει, σωστά;

Το βιβλίο καλύπτει περίπου μια δεκαετία από τη ζωή της Λίμπερτι, από τα εφηβικά της χρόνια -περίπου στα 14-, φτάνοντας μέχρι και την ενήλικη ζωή της -στα 25-, πράγμα που έχει ένα καλό κι ένα κακό. Το καλό έχει να κάνει με το ότι μπορούμε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα, τόσο σε ό,τι αφορά τη ζωή της και την πορεία αυτής μέσα στον χρόνο, όσο και σε ό,τι σχετίζεται με την εξέλιξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς της, βάσει των βιωμάτων της και όσων αισθάνεται βαθιά μέσα της. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μυστικό σε ό,τι την αφορά, και εμφανίζεται μπροστά μας σαν ανοιχτό βιβλίο. Το κακό, τώρα, δεν είναι άλλο από το ότι υπάρχει μια ανισορροπία όσον αφορά το σκέλος της αφήγησης των πρώτων χρόνων με εκείνων του παρόντος. Με πιο απλά λόγια, η Kleypas αφιερώνει περισσότερο λογοτεχνικό χρόνο στη σχέση της Λίμπερτι με τον Χάρντι, παρά στη σχέση της με τον Γκέιτζ, πράγμα που με ενόχλησε λίγο, αφού θα ήθελα να δω τη μεταξύ τους χημεία να εξελίσσεται και να ξεπερνά εκείνη που είχε με τον πρώτο της έρωτα.

Σε άλλα, τώρα, και πέραν από τους χαρακτήρες που εξελίσσονται με πολύ ωραίο και άρτιο τρόπο, παρά που κάποιες φορές δοκιμάζουν τα όριά μας, έχουμε μια ιστορία βαθιά ανθρώπινη με πολλές προεκτάσεις, με την κάθε μία από αυτές να παρουσιάζει το δικό της ενδιαφέρον, τόσο από κοινωνικής όσο και από συναισθηματικής προσέγγισης. Κάθε τι που συμβαίνει μπορούμε να το δούμε μέσα από δύο διαφορετικά πρίσματα και στο τέλος, το ποια οπτική θα κρατήσουμε, είναι καθαρά δικιά μας επιλογή. Παράλληλα, η Kleypas αποτυπώνει πολύ άρτια την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής και της νοοτροπίας των ανθρώπων της επαρχίας του Τέξας, δίνοντας έμφαση ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως είναι ο τρόπος που μιλάνε, πράγμα που προσδίδει μια ακόμα μεγαλύτερη νότα ρεαλισμού στο όλο εγχείρημα που εν τέλει μάς κερδίζει.  Περιμένοντας με αγωνία, λοιπόν, το επόμενο βιβλίο της σειρά, με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες. 
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lisa Kleypas
Μεταφραστής: Ελιασά Νοέλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2019
Αρ. σελίδων: 416
ISBN: 978-618-5394-35-6