Συναυλία μνήμης και αγάπης για τον Χρόνη Αηδονίδη.

Έξι μήνες μετά τον θάνατο του αηδονιού της Θράκης, οι φίλοι και μουσικοί συνεργάτες του, με πρωτεργάτη τον μαθητή και συμπατριώτη του Βαγγέλη Δημούδη, διοργανώνουν συναυλία την Δευτέρα, 15 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Η συναυλία με τίτλο «Φίλοι μ΄, καλώς ορίσατε!» είναι αφιερωμένη στον μεγάλο δάσκαλο και ερμηνευτή, που ένωσε με τις ερμηνείες του την Θράκη με την Πόλη και όλη τη Μικρασία, το παραδοσιακό τραγούδι με το βυζαντινό τροπάρι, το χθες με το σήμερα της ρωμαίικης ψυχής.

Από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Θρακικής Ιστορίας εδώ και 80 και πλέον χρόνια, ο Χρόνης Αηδονίδης υπήρξε γέφυρα ανάμεσα στις αλησμόνητες πατρίδες και τη μάνα γη Θράκη, που αγκάλιασε τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί επίσημα η νεοσυσταθείσα ορχήστρα «Χρόνης Αηδονίδης», με τη συμμετοχή κορυφαίων ερμηνευτών που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Παντελής Θαλασσινός.

Μαζί τους οι μαθητές του, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Κώστας Μερετάκης, Λευκοθέα Φιλιππίδη καθώς και η Χορωδία Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Χρήστου Σταύρου.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αφιερωματικά βίντεο στον Χρόνη Αηδονίδη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη και επιμέλεια κειμένων της Φεβρωνίας Ρεβίνθη.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ»
Βαγγέλης Δημούδης
, ούτι-τραγούδι
Νίκος Φιλιππίδης, κλαρίνο
Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι
Κώστας Φιλιππίδης, λαούτο
Γιώργος Μαρινάκης, βιολί
Στρατής Ψαραδέλλης, πολιτική λύρα – πολιτικό λαούτο
Κώστας Φόρτσας, γκάιντα - καβάλ
Κώστας Μερετάκης, κρουστά – τραγούδι

Πληροφορίες:
ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ» - Φίλοι μ΄, καλώς ορίσατε!
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 | Ώρα έναρξης: 20.30μ.μ.
Αμφιθέατρο Πολεμικού Μουσείου: Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα 106 75

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (Ζώνη Α), 15€ (Ζώνη Β)
Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Τηλ. Κέντρο: 2107234567
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Παραγωγή: Μελωδικό Καράβι
Πληροφορίες: Τ 210 3226313, melkarprods@gmail.com